Польща без питань Latest Питання

Анонімно
  • 0
Сьогодні ми відвідали ДП "Документ" з метою зробити 2 закордонних ...
  • 0

Сьогодні ми відвідали ДП “Документ” з метою зробити 2 закордонних паспорти дітям – синові (3 тижня, народився в Польщі) та доньці 3.5 роки (закордонний біометричний є, але через пів року виходить строк).

Хочу поділитися досвідом, щоб люди не боялися коментарів “диванних експертів”, які люблять нагнати страху та від себе написати щось геть не по темі (типу того, що треба довідка про набуття громадянства якщо дитина народилась в Польші або що потрібна згода другого з батьків).

Ми приїхали з Гданьска вчора близько 21.00, одразу поїхали до Blue City, щоб побачити, де що знаходиться і не шукати. ДП “Документ” знаходиться на 2 поверсі, прямо поруч с Макдональдс. Працює з 10 – 19, 17 спеціалістів приймають документи. Черги 3: електронна, окремо на видачу паспортів і жива на замовлення паспорту. Жива черга – під список, щоб ніхто не казав “А я тут стояла з ночі, я занімала і тд”. Люди самі ведуть список і слідкують за чергою.

Ми були саме в живій черзі, тому хочу про неї трохи розповісти. ТЦ Blue City працює з 10-22, але з паркінгу можна зайти з 7, а з виходу що дивиться на вул. Оpaczewska – з 6 ранку. От саме під цим виходом люди займають живу чергу прям з ночі. Ми приїхали о 01.30 ночі туди і були номер 19 за списком. О 10 ранку було більше 200 людей в списку. Кажуть, що за день до 300 людей з живої черги обслуговувують, але це не точно (не перевіряла). Чоловік записав дітей в список та відвіз нас ночувати в готель (знайшли відносно недорогий варіант, 3 км від Блу Сіті, без проблем поселили з дітьми, чистенький, якщо комусь потрібно – в особисті скину, бо це не реклама), сам поїхав назад та моніторив чергу. Близько 7-8 ранку забрав нас з дітьми і поїхали до Документу.

Зайшли з паркінгу підземногр без проблем (ціна 4 зл/год і 1а година безкоштовно). На ліфті на 2 поверх, там од рана вже багато людей чекає, в турецькій кафешці поруч є кава, кебаб, картопля фрі, турецькі солодощі.

О 10 відкривається Документ і одразу кличуть тих, хто з електронним записом (на свій час), потім тих, хто отримує паспорт (на видачу документів окрема стійка), і по 5 людей з живої черги. Ми були 19ті і зайшли в 10.20, подали документи на 2 біометричні паспорти для 2 дітей і вийшли об 11.00.

Тепер про документи, з області “Міфи та реальність”.
– На дитину, що народилась в Україні та має 3.5 роки і біометричний паспорт, що за 6 міс закінчиться оформили 2й паспорт, 1й лишили нам, не анулювали, не забрали. З документів – свідоцтво про народження укр.зразка, 1й паспорт дитини, паспорт того з батьків, хто буде забирати паспорт. І фото 10х15, було глянцеве – взагалі без проблем прийняли. Все, жодних довіреностей або довідок.

– Син, 3 тижні, народився в Польщі. Zupełnie свідоцтво про народження польського зразка, його переклад przysiegly, фото (теж глянцеве було, прийняли), паспорт 1 з батьків, хто буде забирати готовий паспорт. Все! Свідоцтво про шлюб, нотаріальну згоду 2го з батьків, інн, довідку, що ваш кіт не хворіє на ковід – не треба! Список документів є на офіційному сайті.

Оплата: за сервісні послуги (~300 zl) сплачуєте карткою будь-якого банку по терміналу на місці, за сам паспорт ту суму, що на сайті в грн сплачуєте з допомогою смартфона та приват 24, наприклад. Вам дадуть qr код, скануєте вайбером, заповнюєте дані банківської картки у вікні, що висвітиться (номер, дата закінчення та 3 цифри ззаду картки) і надійде смс чи повідомлення на приват. Тому не забудьте зарядити телефон, де у вас додаток банку. Це важливо.

Ще момент, запис в живу чергу на 1 день. Тобто не можна зараз прийти і записатись на завтра. Тільки з сьогодні на сьогодні, новий день – новий список.

Розповіла все максимально детально, друзі. Сподіваюся, ця інформація комусь допоможе. Все працює добре та просто! Трохи важко з чергами, але все можливо.
Все буде Україна 🇺🇦

Залиште відповідь

Ви повинні увійти в систему, щоб додати відповідь.

44 відповіді

  1. [crp]
  2. Добрый вечер! Скажите пожалуйста а в каком городе можно приехать чтобы через живую очередь записаться на подачу иди карты и загранпаспорта для сына 16 лет. Подскажите пожалуйста. Спасибо.

  3. Спасибо Вам большое за информацию. Информация очень полезна. А можете ещё подсказать если я не могу оплатить смартфоном, приват 24 тоже, только польскойой картой и номера украинского телефона то же не имею. Как тогда быть?